Թեյն իր մեջ ներառում է Հայաստանի էկոլոգիապես մաքուր, բարձրադիր լեռնային գոտիներից հավաքված յոթ տեսակի խոտաբույսերի խառնուրդ: Խոտաբույսերի այս խառնուրդնիր մեջ պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամիններ և միկրոէլեմենտներ: Խթանում է օրգանիզմի պաշտպանիչ հատկություններին, նպաստում է նյութափոխանակության, իմունային համակարգի և ստամոքսաղիքային տրակտի կարգավորմանն ուարյան մաքրմանը:
Բաղադրությունը՝ իվանթեյ (նեղտերևի), պատրինջ, երիցուկ, ուրց, անթառամ, երեքնուկ, բալիտերևներ:
Պատրաստման եղանակը՝ 1 թեյի գդալհումքը լցնել 200 մլ. եռացրած ջրի մեջ, թրմել 5-7 րոպե:
Պահպանման եղանակը՝ պահելչոր և զով տեղում մինչև 20oC ջերմաստիճանից և օդի 70% հարաբերական խոնավությունից ոչ բարձր պայմաններում:
Թեյի տուփն իր մեջ ներառում է 5 թեյի ֆիլտր: